Inleiding aan het Principe van LCD Bestuurder Board

January 4, 2022

Laatste bedrijfsnieuws over Inleiding aan het Principe van LCD Bestuurder Board

De LCD bestuurdersraad wordt vaak de raad genoemd (analoog/van digitale) A/D, die in zekere zin op de belangrijkste functies van de bestuurdersraad wijst. Om beelden op het LCD scherm te tonen, wordt een digitaal weergegeven videosignaal vereist. De LCD bestuurdersraad is een functionele module die de omzetting van analoog signaal in digitaal signaal voltooit (of van één digitaal signaal aan een ander digitaal signaal), en tegelijkertijd in de besturingselement voor afbeeldingeenheid gaat de controle onderaan het LCD scherm aan vertoningsbeelden drijven.

 

De LCD bestuurdersraad bevat de belangrijkste controlespaander, MCU-microcontroller, ROM-geheugen, machtsmodule, machtsinterface, interface van de het signaalinput van VGA de video, zeer belangrijke de raadsinterface van OSD, de interface van de hoogspanningsraad, LVDS/TTL-gewoonlijk het signaalinterface van het aandrijvingsscherm en andere delen.

 

Het principe van de LCD het schermbestuurder scheept het videodiesignaal in van de vertoningskaart wordt verzonden van de computergastheer wordt verzonden naar de belangrijkste controlespaander van de aandrijvingsraad door de het signaalinput van VGA videointerface op de aandrijvingsraad. De belangrijkste controlespaander is gebaseerd op de informatie over het LCD scherm in MCU-microcontroller. Controleer het LCD scherm om beelden voor te stellen. Tegelijkertijd, MCU-realiseert microcontroller de vermogenssturing en de functionele verrichting van de gehele machine. Daarom wordt de LCD bestuurdersraad ook genoemd LCD motherboard.

 

Als de LCD bestuurdersraad beschadigd is, kan het mislukkingen zoals mislukking aan laars, het zwarte scherm, het witte scherm, het vage scherm, rimpelingsinterferentie, en knoopmislukking veroorzaken, die een groot deel LCD mislukkingen uitmaken.

 

De geïntegreerde schakelingen en de spaanderapparaten worden op grote schaal wijd gebruikt in LCD bestuurdersraad, en de lay-out van kringscomponenten is compact, wat het moeilijk maakt om specifieke componenten te vinden of lijnen in werking te stellen. In de niet-fabrieksomstandigheden, is zijn repairability vrij klein. Als de bestuurdersraad wegens schade aan het voedingdeel ontbreekt en het van de de inputinterface van VGA video de kringsdeel, zolang wij kringskennis hebben, kunnen wij het gemakkelijk oplossen. Voor die veroorzaakt door interne MCU-microcontroller de gegevens veroorzaakt door de bestuurdersraad beschadigen kan niet normaal werken. Onder het gebouw van het hebben van het gegevensbestand (bestuurder), kunnen wij de LCD programmeur gebruiken om MCU-microcontroller te programmeren die het defect te herstellen door de ingebouwde programmatuurschade wordt veroorzaakt. In de vroege aandrijvingsraad, was het noodzakelijk om MCU-microcontroller voor verrichting te demonteren, die vrij moeilijk was. De huidige bestuurdersraad is over het algemeen begonnen MCU-microcontrollers te gebruiken die ISP (online Programmering) steunen, zodat wij de gegevens binnen MCU-microcontroller door het ISP hulpmiddel kunnen online programmeren. Bijvoorbeeld, is de de bestuurdersversie van het puntscherm van 814-50-5 wij gebruiken de recentste LCD monitor die dit soort het werk kan verwezenlijken.

 

In het onderhoud van LCD monitors, wanneer de bestuurdersraad ontbreekt, als de LCD monitor oorspronkelijk een bestuurdersraad voor algemeen gebruik gebruikt, kunt u overeenkomstige motherboard direct vinden om het te vervangen. Natuurlijk, moet u nog in MCU en het LCD scherm schrijven. Overeenkomstige bestuurder; als de bestuurdersraad merknaammotherboard is, gebruiken wij over het algemeen de gemeenschappelijke „universele bestuurdersraad“ op de markt om het voor onderhoud te vervangen;

 

De „universele bestuurdersraad wordt“ ook genoemd „universele bestuurdersraad“. Momenteel, zijn er vele merken van gemeenschappelijke „universele aandrijvingsraad“ op de markt. Hoewel de componenten in deze „universele aandrijvingsraad“ worden gebruikt met de „originele aandrijvingsraad“ inconsistent zijn, zolang de LCD programmeur gebruikt=wordt= om LCD aan de „universele aandrijvingsraad“ te schrijven het bestuurdersprogramma die aan het scherm (LCD CD van de het schermbestuurder zal worden verzonden beantwoorden wanneer u de programmeur) koopt, en dan u de verschillende LCD schermen kunt drijven door de bedrading eenvoudig te veranderen die. Het heeft sterke veelzijdigheid, en de onderhoudskosten zijn niet hoog. Het is gemakkelijk voor gebruikers goedkeurt.

 

Aangezien het LCD scherm diverse signaalinterfaces heeft, zijn er ook diverse signaallijnen (TTL/LVDS-signaallijnen) tussen de universele aandrijvingsraad en het LCD scherm.

 

Gebruik de „universele bestuurdersraad“ om de LCD bestuurdersraad in drie stappen te vervangen: het scherm, lijnverandering, en installatie.