Boe heeft 5 AMQLED-vertoningsproducten ontwikkeld

January 31, 2017

Laatste bedrijfsnieuws over Boe heeft 5 AMQLED-vertoningsproducten ontwikkeld

Op 10 Maart, ontwikkelde BOE het lichtende de Vertoningsproduct van de 5 duim actieve electroluminescent quantumpunt (AMQLED), dat het belangrijkste materiaal en apparatenonderzoek van quantumpunt in het kader van het „Lichte Vertoningsproject“ is dat BOE van de oorzaak is. Verschillend van LCD backlight die quantumpunten gebruikt om de kleurengamma uit te breiden, keurt het product direct quantumpunt lichtgevend die apparaat (QLED) goed door Inkjet-drukproces bereid is volledige kleurenvertoning te bereiken, en de kleurengamma kan bereiken meer dan 100%.

 

Een quantumpunt is een zeer klein halfgeleiderkristal met slechts een paar atomen. De quantumpunten absorberen licht, en de verschillende kleuren van licht kunnen worden bereikt door de grootte van de punten te controleren. Gebaseerd op dit kenmerk, wordt de quantumpunttechnologie hoofdzakelijk toegepast in quantumpunt backlight technologie en actieve quantumpunt lichtgevende diode (AMQLED).

 

LCD de producten van TV zelf kunnen geen licht uitzenden, leiden vereisen aangezien backlight de vertoning, de markt realiseren verscheen vroeger quantumpunttv, is het gebruik van de quantumpunt backlight LCD technologie van TV is. De quantumpunt backlight technologie moet traditionele leiden vervangen backlight met quantumpunten en leiden backlight met quantumfilm maken. Vergeleken met traditionele leiden-Backlit TVs, kan de vertoningskleur met meer dan 30% worden verhoogd.

 

Vergeleken met quantumpunt backlight technologie, vereist de actieve electroluminescent quantumpunt lichtgevende vertoning (AMQLED) niet backlight, maar kan tot de quantumpunt lichtgevend beeldscherm maken door stroom in te spuiten. De structuur is gelijkaardig aan actieve organische lichtgevende diode (AMOLED). In tegenstelling, hoewel wordt het verschillende licht, de lichtbron van AMQLED gemaakt van organisch lichtgevend materiaal aan anorganische quantumpunt. Nochtans, vergelijkbaar geweest met AMOLED, wordt AMQLED over het algemeen overwogen om potentiële voordelen van lange levensduur, brede kleurengamma en lage kosten te hebben. Men gelooft wijd dat AMOLED-de post-vertoningstechnologie meer subversief is, vooral op het gebied van grote actieve lichte vertoning, die groter concurrentievermogen zal hebben.

 

Momenteel, is de ontwikkeling van quantumpunttechnologie nog in zijn kleutertijd. De insiders analyseren dat de quantumpunten niet alleen een vernietigende verbetering aan vertoningstechnologie, zullen brengen maar ook brede toepassingsvooruitzichten op biologische wetenschap, zonnecellen en andere gebieden, en is één van de kerntechnologieën zullen hebben om de richting van toekomstige ontwikkeling te veranderen.